Luxe groepsaccommodatie in de Belgische Ardennen

Wie aan vakantie in België denkt, denkt waarschijnlijk snel aan de Ardennen. De Ardennen is een gebied in België die gekenmerkt wordt door haar vele natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het huren van een groepsaccommodatie in de Ardennen veel wordt gedaan door groepen die lekker de natuur in willen.

Meer lezen

Direct met een groep naar de Belgische Ardennen

Groepsaccommodaties: Onze tips!

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Actie, ontspanning en gezelligheid in de Ardennen

Groepsaccommodatie in de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn het bekendste gebied van België. Althans, voor veel mensen. Het is een trekpleister voor iedereen die van buiten zijn houdt. Maar ook zeer geliefd bij bijvoorbeeld bierliefhebbers. Want de Ardennen zijn en grote schat aan heerlijke speciaalbieren. De bekendste bieren komen uit deze regio.

Bieren uit de Ardennen

Neem bijoorbeeld het La Chouffe bier. Dit kabouterbier (zoals het weleens genoemd wordt) wordt gebrouwen in de brouwerij van Achouffe in de Ardennen. Je kunt de brouwerij bezoeken voor een rondleiding met uiteraard ook een proeferij er bij.
Een ander bekend Ardenner biertje is het Orval bier. Dit is een abdijbier, wat betekent dat het in een abdij (klooster) gebrouwen wordt. Dit soort bieren bestaan vaak al eeuwen en worden oorspronkelijk door de monnikken van de abdij gebrouwen. Ook hier kun je een mooie rondleiding krijgen. Deze is extra speciaal, omdat hij je door de oude abdij leidt. 

Groepsaccommodatie in Belgische Ardennen

Natuur in de Ardennen

Zoals al genoemd kun je vanuit je groepsaccommodatie in de Ardennen ook uitstekend de natuur verkennen. De Ardennen kennen veel bossen, wat het maken van een wandeling extra prettig maakt. Daarnaast kun je ook heel goed op de fiets de natuur verkennen. Er zijn verschillende mooie routes die door het gebied trekken, en door het hoogrteverschil kun je jezelf ook echt een beetje uitdagen.

Verken de natuur

Steden in de Ardennen

Ook de steden in de Ardennen zijn reden om een groepsaccommodatie in België te boeken. Er zijn namelijk verschillende steden waar je allerlei leuke en interessante activiteiten kan ondernemen. Bijvoorbeeld Bastogne. Dit is een oude stad die, zoals je misschien wel weet, een zware periode heeft gekend in de tweede Wereldoorlog. Er zijn nog veel herinneringen van deze periode terug te vinden, waaronder verschillende oorlogsmusea.

Het kasteel van Bouillon

En andere leuke stad om te bezoeken is Bouillon. Deze stad staat bekend om zijn kasteel, dat boven de stad uit torent. Het kasteel van Bouillon is toegankelijk voor publiek, en verzorgt tijdens bepaalde evenementen (bijvoorbeeld Halloween) speciale rondleidingen die het kasteel nog meer charme meegeven.

Boek een vakantie in de Belgische Ardennen