Vakantiehuis in België

België is een ontzettend veelzijdig vakantieland. De kust is geliefd bij strandgangers, het binnenland en met name de Belgische Ardennen is geliefd onder de actieve vakantievierders en de steden zijn geliefd bij iedereen die graag cultuur opsnuift. Een vakantie in België voelt daardoor altijd heel gevarieërd aan. Er zijn heel veel leuke steden die je tijdens je vakantie kan ontdekken. Maar ook de natuur van België herbergt heel veel geheimen. 

Meer lezen

Direct een vakantiehuis in België zoeken

Specifieke eisen aan jouw vakantiehuis in België?

België is prachtig!

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Een vakantiehuis in België huren?

België, soms wel het hart van Europa genoemd, is een prachtig en veelzijdig vakantieland. Van kustgebied tot heuvelachtig binnenland. Het land van chocola en abdijbier. Het land van Waals en Vlaams. Kortom, je kunt heel veel verschillende kanten van het land zien en tegenkomen tijdens je vakantie. Maar, om je zoveel mogelijk goede ideëen te bezorgen, noemen wij hier vast een paar tips waarmee jij vanuit jouw vakantiehuis in België een onvergetelijke tijd gaat beleven.

Bekijk alvast beschikbare vakantiehuizen

De leukste steden van België

België kent veel bekende en minder bekende steden. Natuurlijk is Brussel een van de bekendere steden. Brussel, waar het Europees Parlement gevestigd is, is een echte wereldstad. Want er is ontzettend veel te doen en te beleven. Bezoek het Atomium, bekijk Manneke (en Jeanneke)Pis, ontdek het Belgisch Strip-Musuem en wandel door een van de vele parken die de stad rijk is. Je kan hier met gemak meerdere dagen vullen, dus een bezoek aan Brussel is zeker aan te raden!

Het mooie Brugge

Een derde stad die zeker een bezoekje verdient is Brugge. Brugge is een stad aan de Noordzeekust met prachtige oude architectuur en gezellige straatjes. Maar Brugge heeft nog twee lekkere geheimen om te ondtekken. Allereerst Brouwerij Halve Maan, war het bekende 'Brugse Zot' bier wordt gebrouwen. Hier kun je een rondleiding krijgen en uiteraard ook de lekkerste biertjes drinken. En het tweede geheim is het Chocolade museum. Belgische chocola is natuurlijk heerlijk, maar het kan ook heel interessant zijn. Ontdek in dit museum alles over dit heerlijke snoepgoed!

Brugge ontdekken vanaf je vakantiehuis in België

Diamantstad Antwerpen

Een andere hele beroemde stad in België is natuurlijk Antwerpen. De hoofdstad van de Diamantenhandel staat vol met leuke en interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld een van de musea, zoals het Rubenshuis. Of bezoek Antwerpen ZOO, waar je allerlei exotische dieren kunt zien. Antwerpen is net als Brussel een stad waar je gemakkelijk een dag rond kan lopen. Natuur in België

België kent ook verschillende mooie natuurgebieden en natuurrijke plekken. Neem bijvoorbeeld de Ardennen. Dit prachtige gebied wordt gekenmerkt door heuvels, bossen, grotten en riviertjes. Ontdek en lees meer over de natuur van België.

De Hoge Venen

In het Duitstalige deel (ja, die is er ook) van België bevinden zich de Hoge Venen. Dit natuurgebied is een uitloper van de Ardennen en de Duitse Eiffel en bestaat, zoals de naam misschien al wel een beetje weggeedt, voornamelijk uit hoogveen gebied. Het is een gebied waar prachtig gewandeld kan worden, maar waar in de winter ook heel goed geskied en gelanglaufd kan worden!

De prachtige Ardennen

We hebben de Ardennen al even genoemd, maar als we het over natuur in België hebben, dan kunnen we niet anders dan wat verder over dit gebied uit te wijden. De Ardennen zijn namelijk dé trekpleister voor vakantiegangers! Je kunt hier vanalles doen! Er zijn prachtige wandelgebieden, er zijn heel veel klimmogelijkheden en de rivieren die door het gebied stromen maken het ook nog eens een hele goede kanoplek. Kortom, in de Ardennen kun je op allerlei manieren genieten van de natuur. 

Ontdek vakantiehuizen in de natuur

Vakantiehuis België met vrienden of familie

Onze vakantiehuizen in België zijn perfect voor een weekend, midweek of lange vakantie met vrienden of familie. Ze zijn ruim genoeg om gezellig met zijn allen te eten, relaxen of spelletjes te spelen. Je vindt tussen ons aanbod veelal 8-persoons, 6-persoons en 4-persoons vakantiehuizen in België.

Naar welk vakantiehuis in België gaat jouw voorkeur uit?

Tussen het aanbod aan vakantiehuizen in België vind je veel vrijstaande huizen. Dit betekent dat er vaak genoeg plek is voor welness faciliteiten. Zo vind je via boekjebungalow.nl veel vakantiehuizen met sauna, jacuzzi, hammam, hottub of een bubbelbad. Een vakantiehuis in Belgie heeft ook vaak een grote tuin met mooi uitzicht over natuur. 

Zoals wij jou net al een aantal tips hebben gegeven voor in welke stad jij het best een vakantiehuis kunt boeken, geven wij jou indien nodig graag aanvullende informatie over de vakantiehuizen in België. Maar als je jouw vakantiebestemming al zeker weet, klik dan hieronder voor een uitgebreid overzicht van alle vakantiehuizen in België. 

Boek nu een vakantiehuis in België