Een vakantiehuis in "man made" provincie Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie kenmerkt zich door het strakke polderlandschap, maar er is zoveel meer te ontdekken. Wat dacht je van de prachtige natuur in de Oostvaardersplassen of ga op jacht naar een gezonde dosis adrenaline in de achtbanen van Walibi. Er is genoeg te beleven in de enige 'man-made' provincie van Nederland! En vanuit onze vakantiehuizen in Flevoland ben je er zo!

Meer lezen

Direct een vakantiehuis boeken

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Flevoland

De provincie Flevoland heeft voor iedere vakantieganger veel te bieden. Door de lage bevolkingsdichtheid zijn er zeer mooie natuurgebieden waar de dieren veel ruimte hebben om in harmonie naast elkaar te leven. Daarnaast bieden de lange, uitgestrekte polders prachtige uitzichten over het uitgestrekte landschap. Naast de natuur is er ook veel cultuur te vinden, zoals het mooie vissersdorpje Urk of het luchtvaartmuseum Aviodrome. Wilt u liever een dagje winkelen? Ga dan naar Bataviastad, de eerste fashion outlet in Nederland! Wat voor vakantieplannen je ook hebt, in Flevoland kan het allemaal!

De grootste polder ter wereld

Flevoland is ontstaan doordat de Zuiderzee is afgesloten van het IJsselmeer en deels is ingepolderd. Dit werd het Zuiderzeeproject genoemd en was een gigantisch inpolderingsproject, waardoor de provincie de grootste polder ter wereld werd! Op 1 januari 1986 werd de nieuwe provincie Flevoland aan Nederland toegevoegd. Het gebied, dat vroeger alleen maar water was, heeft nu prachtige landschappen, natuur en bezienswaardigheden. Ontdek zelf hoe mooi de jongste provincie van Nederland kan zijn!

Menselijk natuurgebied

De Oostvaardersplassen is een gebied van meer dan 5600 m2 waar jaarlijks tienduizenden vogels rusten en bijtanken voor de reis naar het zuiden, of de plassen als broedplaats gebruiken. Daarnaast kunt u oog in oog komen te staan met de dieren die de Oostvaardersplassen als thuis hebben, zoals wilde paarden, runderen en edelherten die de grote, open vlaktes doorkruisen. Door de rust en ruimte worden steeds meer verschillende diersoorten aangetrokken tot het natuurgebied, wat de biodiversiteit en pracht van het gebied alleen maar ten goede komt!

Grenzen verleggen in Walibi

Voor wie op zoek is naar spanning en een gezonde dosis adrenaline is er attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen. Hier vindt u meer dan 30 attracties voor alle leeftijden. Of u nu liever in een achtbaan rijdt of het rustig aan doet, er is voor elk wat wils! 

Bezoek Batavia!

Bij Flevoland denk je meteen aan Lelystad. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely, de geestelijk bedenker van de Zuiderzeewerken. In de hoofdstad van Flevoland vind je Batavialand, waar onder andere de Bataviawerf is te vinden. Hier ligt een reconstructie van het VOC-schip Batavia, het vlaggenschip van Michiel De Ruyter. Batavialand neemt je mee naar de handel van de 17e eeuw waar je op de handelskade tussen de drukte van de markt en kraampjes staat! 

Liever een dagje shoppen? Naast Batavialand ligt Bataviastad Fashion Outlet, de eerste fashion outlet van Nederland. Voor de echte koopjesjager ben je hier op de juiste plek met meer dan 150 winkels en minimaal 30% korting op alle topmerken!

Haal het beste uit je bezoek aan Batavia en sla twee vliegen in één klap door ook nog een bezoekje te brengen aan het luchtvaartmuseum Aviodrome. Hier leer en zie je alles over de luchtvaart van vroeger en nu. Kijk omhoog, bekijk alles van boven, of haal je vliegbrevet. Het kan allemaal in Aviodrome!

Maak een reis terug in de tijd

In de Noordoostpolder liggen de dorpjes Schokland en Urk. In Schokland zijn vele rijksmonumenten en ruim 160 archeologische vindplaatsen die de ontwikkeling en cultuur van de bewoners laten zien. Er zijn zelf voetafdrukken gevonden van 4000 jaar uit! Dit maakt het dorp een unieke locatie om eens van dichtbij te bekijken! Nabijgelegen is er ook nog het pitoreske Urk, waar de eeuwenoude historie nog overal merkbaar is. In dit sfeervolle vissersdorpje spreken ze met een eigen dialect en is loop je heerlijk door de oude steegjes waarna je een heerlijk visje kan eten bij de haven. De inwoners zijn erg gelovig dus het is aan te raden om doordeweeks of op zaterdag te gaan, aangezien zondag als een rustdag wordt gezien!