Vakantiehuis in Frankrijk

Frankrijk, het vakantieland bij uitstek! Met een ontzettend lange kustlijn in het westen, een hele tropisch kustlijn in het zuiden, prachtige gebergten en een heel veelzijdig binnenland kun je vanuit je vakantiehuis in Frankrijk de mooiste plekjes ontdekken. Het gezegde luidt niet voor niets: leven als een god in Frankrijk!

Meer lezen

Direct een vakantiehuis in Frankrijk zoeken

Onze aanbevelingen in Frankrijk

Frankrijk is prachtig en divers

Een vakantiehuis in Frankrijk boeken?

Van zonvakantie tot stedentrip

In Frankrijk is alles mogelijk. Het zuiden van Frankrijk leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie, terwijl de vele steden weer garant staan voor een succesvolle stedentrip. Je kan vanuit jouw vakantiehuis in Frankrijk zoveel zien dat je haast niet weet waar je voor moet kiezen. Kies je voor natuur? Kies je voor cultuur? Of kies je voor rust? Wij geven je vast een paar tips om van jouw vakantie een succes te maken..

Vanuit je vakantiehuis in Frankrijk de natuur verkennen

Laten we eerst eens stil staan bij de natuur in Frankrijk. Daar is namelijk heel veel van. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Gorges du Verdon in de Provence. De rivier de Verdon heeft hier over enkele kilometers een prachtige kloof uit de berg gesleten. De Gorges lenen zich voor verschillende activiteiten. Je kunt er Canyoning doen,je kan er kanoën, je kan er klimmen en heerlijk wandelen. 
Ben je op zoek naar ongerepte natuur waar je urenlang kunt wandelen? Dan moet je in Nationaal Park de Cevennen zijn. Het park is zeer geliefd bij wandelaars. Bossen worden doorkruist door kleine bergstromen, rivieren en beekjes. Je komt er koeien tegen, kleine dorpjes, bruggetjes en nog veel meer tegen. Kortom, het is de ideale plek voor een rustige wandelvakantie. 

Vakantiehuis in Frankrijk

Stedentrip in Frankrijk

Ook voor een stedentrip kun je uitstekend terecht in Frankrijk. Als je aan een stedentrip in Frankrijk denkt dan kom je al snel uit bij Parijs. De Franse hoofdstad, ook wel de stad van de liefde genoemd, is één grote verzameling van cultuur, bezienswaardigheden en plekken die je gezien moet hebben. De échte trekpeisters zijn natuurlijk de Eiffeltoren en het Louvre. Maar ook een plek als de Catacomben van Parijs en het Panthéon verdienen een bezoek.
Een andere grote stad die je absoluut mag verblijden met een bezoek is Lyon. Deze stad in het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn gastronomie. Dit kom je tegen in de vele Bouchons (bistro's) en de gezellige restaurants. Wat je bezoek aan Lyon extra leuk maakt zijn de Traboules. Dit zijn oude, geheime doorgangen die vroeger werden gebruikt om ongezien goederen te verplaatsen. Bij een speurtocht door de stad kun je verschillende van deze gangen tegenkomen. 

Cultuur in Frankrijk

We hebben al een aantal culturele trekpleisters van Frankrijk genoemd, maar er zijn nog veel meer belangrijke plekken die we je niet willen onthouden. Laten we beginnen bij de meest unieke bezienswaardigheid: Mont Saint-Michel. Dit schiereiland heeft op de berg een prachtige abdij staan. De stad die er omheen staat is volledig ommuurd, waardoor je een uniek eiland voor de kust van Bretagne krijgt.
Een tweede culturele bezienswaardigheid die zeker een bezoekje verdient is Lourdes. Dit bedevaartsoort is dé plek waar mensen heen gaan om van hun kwalen af te komen. Het water zou er genezend werken en de vele heiligdommen zorgen voor een hele spirituele plaats. Hoe dit ooit zo is gekomen? In 1858 zou de heilige maagd Maria in een grot in Lourdes verschenen zijn. Deze gebeurtenis heeft er voor gezorgd dat Lourdes één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Frankrijk zou worden.

Heerlijk uitwaaien aan het strand

Zoek je niet naar natuur of cultuur, maar naar rust, genieten, zon en strand? Kies dan voor een vakantiehuis aan de kust. De Middellandse zeekust is een prachtig toevluchtsoort voor genieters. De mooie stranden, de lange kustlijn, de prachtige kuststeden en het, over het algemeen, heerlijke weer maken van Zuid-Frankrijk een aangename zonbestemming. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks miljoenen toeristen deze kant op trekken. Bijvoorbeeld richting kuststad Nice. De kustlijn van de stad is heel lang en uitstekend geschikt om heerlijk te relaxen en te genieten. Of kies voor een chalet in Marseille. Deze stad staat bekend om zijn heerlijke eten, zoals Bouillabaise en verse vis. Je kan hier heerlijk genieten van het mediterraanse weer en de prachtige stad zelf.

Boek nu een vakantiehuis in Frankrijk