Vakantiehuis in Friesland

Nog niet helemaal zeker waarheen je wilt gaan tijdens je vakantie? Friesland is een ontzettend veelzijdige provincie waar je optimaal geniet van alle rust, ruimte en prachtige uitzichten. Maak een unieke stedentrip door de historische stadjes van de Elfstedentocht en beleef het authentieke Friesland. Met een eigen taal, het fierljeppen en Skûtsjesilen is er genoeg om verliefd op te worden!

Lees verder

Direct een vakantiehuis in Friesland boeken

Fabelachtig Friesland

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

De waterprovincie van Nederland

In het noorden van Nederland ligt de provincie Friesland, waar je met de weidse uitzichten optimaal kunt genieten van de rust en ruimte. Met vele wateren, natuurgebieden, historische stadjes en een gehele eigen cultuur valt er genoeg te ontdekken! Vrijwel alles in de provincie is uniek ten opzichte van de rest van Nederland, waardoor het lijkt alsof je je in een andere wereld waant. Dit moet je zelf meemaken om te geloven!

Vakantiehuis in Friesland huren?

Boekjebungalow.nl heeft een groot assortiment aan vakantiehuizen en groepsaccommodaties, zo ook in Friesland. Wat dacht je van een mooi vakantiehuis met eigen aanlegsteiger? Of een prachtige villa met uitzicht over de Friese Meren? Het aanbod van vakantiehuizen is perfect voor gezinnen en families, maar ook voor een weekendje weg met vrienden!

Vakantiehuis in Friesland

Een oase van rust

Als je even tot rust wilt komen, dan is Friesland de ideale plek. Naast de prachtige uitzichten als je door het weidse landschap rijdt, zijn er ook talloze landschappen te vinden. Deze plekken kan je het beste varend verkennen, waar je kilometerslang in alle stilte geniet van de indrukwekkende schoonheid van de natuur. Natuurlijk zijn er ook vele wandel -en fietsroutes, zodat je altijd een keuze hebt hoe je op verkenning wilt gaan!

Stedentrip

Friesland staat natuurlijk vooral bekend om de Elfstedentocht. Ook al zakt het kwik niet onder nul, is het alsnog aan te raden om tussen deze steden te gaan cityhoppen. De elf steden zijn historische stadjes die niet allemaal heel groot zijn, maar wel een een zeer rijke historie hebben die merkbaar is zodra je door de straten loopt. Ontdek het grote winkelaanbod in Franeker, maak een boottochtje door de grachten in Leeuwarden, of ga lekker struinen in het leuke Dokkum!

Waterrijke omgeving

Als je van varen en wateractiviteiten houdt, dan ben je in Friesland op het juiste adres. Het is niet voor niets dat Friesland de waterprovincie van Nederland wordt genoemd. Je vindt overal kanalen, plassen, grachten, meren en andere waterpartijen. Door de hele provincie zijn vaarroutes te vinden en mooie meren, dé plek om een ontspannende boottocht te maken. Voor de watersporters zijn er het IJsselmeer en Waddenzee waar je heerlijk kunt uitwaaien!

Culturele uitstapjes

Naast de natuur en wateractiviteiten, zijn er ook volop indrukwekkende musea te bezoeken. Wat dacht je van het Kazemattenmuseum, waar je alles te weten komt over de beroemde kazematten in Kornwerderzand op de afsluitdijk. Tijdens de meidagen in 1940 wisten slechts 225 Nederlandse soldaten ruim 17.000 Duitsers tegen te houden! 

In Franeker ligt het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Aan het plafond van de woonkamer in het grachtenhuis in Franeker hangt het oudste Planetarium dat nog steeds werkt. Ontdek het zonnestelsel en leer alles over het oneindige universum!

Boek een vakantie in Friesland