Vakantiehuis in Gelderland

Gelderland staat natuurlijk bekend om de Veluwe, een gebied met aangrenzende natuurparken die samen het grootste natuurgebied van Nederland vormen. De provincie heeft prachtige streken die het ontdekken waard zijn. Vind je geluk in de Achterhoek, fiets door het rivierengebied, of ga terug in de Middeleeuwen bij een bezoek aan één van de vele kastelen! Gelderland ligt centraal in Nederland. Het is dan ook eenvoudig te bereiken bij een bezoek aan een van onze accommodaties in Nederland.

Lees verder

Boek een vakantiehuis in Nederland

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Ontdek de Gelderse streken

Gelderland heeft ontzettend vele culturele historie gecombineerd met een mooi afwisselend landschap. Deze eigenschappen plus de mooie wandel -en fietsroutes maakt dit één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederland! Bij het boeken van een vakantiehuis bij boekjebungalow.nl geniet je volop van de wonderschone natuur. Onze accommodaties liggen op een indrukwekkende locaties bij en op de Veluwe. De perfecte thuisbasis om rustig de dag te beginnen om vervolgens de Gelderse streken te ontdekken. 

The big five

Na een heerlijke nachtrust in je vakantiehuis, begin je de dag met een vroeg ontbijt. Je trekt je wandelschoenen aan en pakt wat spullen om mee te nemen. Je gaat de Veluwe ontdekken! Dit grote natuurgebied bestaat uit aangrenzende natuurparken -en gebieden. De meest bekende zijn Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Door het afwisselende landschap en de rust, krijgen dieren alle ruimte om vrij rond te lopen. Hierdoor kan je zomaar de 'de big five' van Nederland tegenkomen! De Das, de vos, de ree, het edelhert en wild zwijn zijn allemaal te vinden op de Veluwe. 

In het midden van Nationaal Park De Hoge Veluwe bevindt zich het Kröller-Müller Museum, waar kunst uit de 19e en 20e eeuw wordt tentoongesteld. Het museum heeft een zeer indrukwekkende beeldentuin die je gezien moet hebben! 

Activiteiten voor jong en oud!

In de regio van de hoofdstad van Gelderland zijn er leuke activiteiten voor alle leeftijden. In en rondom regio Arnhem-Nijmegen is er op het gebied van natuur, cultuur en attracties genoeg aanbod. Daarnaast valt er in de noordelijke streken van Gelderland genoeg te beleven met vele musea, attracties en dierenparken! 

Eropuit in de omgeving

Attracties in de regio Arnhem-Nijmegen

Attracties in het noorden van Gelderland

Pracht en Praal

De provincie Gelderland heeft in het verleden vele machthebbers gehad, met de Hertog van Gelre voorop. Deze machthebbers lieten al vrij snel versterkte burchten bouwen, met het oog op bescherming. Later werden ze vaker bewoond en gebruikt als pronkstuk voor de omgeving. Er zijn vele landgoederen en kastelen, die vaak ook voor het publiek zijn geopend! Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Kasteel Cannenburgh zijn enkele voorbeelden van de pracht en praal van deze machthebbers. Leer alles over de middeleeuwen en de rijke historie van Gelderland. Bewonder de prachtige landhuizen en de indrukwekkend ingerichte kamers die uitkijken op een eeuwenoude tuin in bloei.

Boek een vakantiehuis in Gelderland

Ben jij ook al enthousiast geworden over Gelderland? Wacht dan niet langer en boek nu een voordelige vakantie bij boekjebungalow.nl. Heb je speciale wensen? Voor een vakantiehuis met sauna, een rolstoelvriendelijke woning kan je contact met ons opnemen voor een advies op maat. Houd onze website, nieuwsbrief en social media kanalen in de gaten voor de laatste aanbiedingen en speciale acties!

Ja, ik wil boeken!

Veelgestelde vragen over Vakantiehuis in Gelderland en de omgeving