Vakantiehuis in Groningen

Groningen is een provincie in het uiterste noordoosten van Nederland. Het dunbevolkte gebied heeft met Groningen maar één grote stad, waardoor het de ideale plek is om te ontsnappen aan de drukte van gebieden zoals de Randstad. In de provincie Groningen kan je ultiem genieten van rust, ruimte en de no-nonsense instelling van de bevolking. 

Lees verder

Direct een vakantiehuis boeken

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Vakantiehuis in Groningen

Groningen behoort qua cultuurlandschappen tot één van de oudsten van Nederland en zelfs Europa. De provincie is dunbevolkt waardoor er een overvloed aan rust en ruimte is wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. Er zijn 7 regio's die allemaal hun eigen natuur, cultuur en bezienswaardigheden hebben. Hierdoor is het onmogelijk om Groningen in één dag te ontdekken. Van winkelen in oude grachtenpanden tot een wandeling maken op het beroemdste wandelpad van Nederland. Van klimmen in het hoogste gebouw van Groningen, tot het krijgen van natte voeten bij wadlopen. Groningen heeft het allemaal!

Vakantiehuis huren in Groningen

Boekjebungalow.nl heeft diverse vakantiehuizen in Groningen die van alle gemakken zijn voorzien. De accommodaties bevinden zich op prachtige locaties waar je optimaal tot rust kan komen en bijtanken na een dagje eropuit te zijn geweest. Behoefte aan een sauna, een rolstoelvriendelijke woning, of een andere speciale wens? Neem contact met ons op en vertel ons wat voor vakantiehuis je zoekt en we geven je advies op maat! Hierdoor krijg je altijd een vakantiehuis dat bij jou past, zodat je zonder enige zorgen op vakantie kan gaan!

Vakantiehuis in de omgeving van Groningen

Ontdek de noordelijkste provincie van Nederland

Met 550.000 inwoners is Groningen één van de dunbevolkste provincies van Nederland. Hierdoor is er eigenlijk maar één grote stad, Groningen. Het is een echte studentenstad waardoor de stad ontzettend levendig is met vele winkels, leuke cafeetjes en gezellige restaurants. Loop na een heerlijke lunch richting De Grote Markt, het middenpunt van de stad. Hier vind je ook de Martinitoren, die met zijn 97 meter het hoogste gebouw van de stad is. Na een stevige beklimming krijg je bovenaan de toren een perfect uitzicht over de stad! Bij een bezoek aan de stad Groningen moet je zeker over de straten Hoge der A en Lage der A lopen. Deze straten lopen langs de beek 'De Drentsche Aa'. Hier staan prachtige pakhuizen en andere middeleeuwse gebouwen. Daardoor wordt Groningen ook wel het Amsterdam van het noorden genoemd! 

Naast de hoofdstad van Groningen zijn er nog voldoende regio's om te verkennen middels een wandeling! Vanaf de noordkust is het hele ervaring om te gaan wadlopen. Hier kan je via de Waddenzee naar Rottumerplaat lopen en hou je altijd contact met het vasteland!

Sterren kijken in de natuur

Voor de natuurliefhebbers ligt er in het noorden van Groningen Nationaal Park Lauwersmeer. Het park heeft prachtige wandelpaden en fietsroutes om de natuur te ontdekken. Het unieke landschap is een echt vogelparadijs, waar bezoekers dag en nacht welkom zijn. In oktober 2016 is Nationaal Park Lauwersmeer door de International Dark Sky Association officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Dit houdt in dat het een gebied is waar het zo donker is, waar duisternis behouden blijft en bezoekers ook 's nachts welkom zijn om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Dit is vrij uniek, omdat Nederland één van de meest lichtvervuilende landen ter wereld is!

Vestingstad Bourtange

In het oosten van Groningen, dicht bij de Duitse grens, ligt Bourtange. De vesting kent zijn oorsprong in 1593, waar het als vesting werd opgeworpen door Willem Lodewijk van Nassau. Tot 1851 was de het een zeer belangrijke vesting die nooit is veroverd. Met zijn vijfhoekige vorm is het een unieke vesting die zeker een bezoekje waard is! 

Andere activiteiten

Naast een bezoekje aan de natuur of Bourtange, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te beleven in de provincie van Groningen, zoals:

  • Groningermuseum
  • De Theefabriek
  • Het Pieterpad
  • Hortus Haren

Goedkope vakantiehuizen in Groningen

Een leuk vakantiehuis vind je bij Boekjebungalow.nl. Ons grote aanbod is zeer divers zodat er voor iedereen een leuke accommodatie bij zit. Een weekje weg van de drukte in bijvoorbeeld de Randstad, of gewoon even lekker uitrusten met je vriendengroep. Bezoek onze website en volg onze nieuwsbrief en op onze social media kanalen voor de laatste aanbiendingen en speciale acties!

Boek je vakantie