Vakantiehuis of appartement in Oostenrijk

Oostenrijk, het land van Bergen, een rijke geschiedenis, Prinses Sissi en nog veel meer. Het is een land waar je jezelf continu kunt verwonderen over de schoonheid. Je kunt er heerlijk wandelen, maar het is ook een skiland. Kortom, als je een vakantiehuis in Oostenrijk boekt, staat je een veelzijdige vakantie te wachten.

Lees meer

Direct een accommodatie in Oostenrijk boeken

Wintersport? Boek een vakantiehuis in Oostenrijk

Oostenrijk boekjebungalow winter 2
Oostenrijk boekjebungalow winter 4
Oostenrijk boekjebungalow winter 1
Oostenrijk boekjebungalow winter 3
Oostenrijk boekjebungalow winter 5
Oostenrijk boekjebungalow winter 6

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Ontdek wat Oostenrijk zo mooi maakt

Een vakantie naar Oostenrijk gaat je gegarandeerd heel veel moois brengen. Want het land lijkt zo uit een sprookje te komen. De prachtige bergen met witte toppen, de mooie bossen, de leuke skidorpjes: overal waar je kijkt wordt je verblijd met schoonheid. Maar wat zijn nou dé treklpleisters die je gezien moet hebben als je in je vakantiehuis in Oostenrijk zit? We laten je er hier een paar zien.

De mooiste steden van Oostenrijk

Allereerst zullen we je meenemen naar de mooiste steden van Oostenrijk. Het is niet gek dat Wenen hier met kop en schouders uitsteekt boven de andere Oostenrijkse steden.
Wenen is een prachtige stad met een hele rijke geschiedenis. Een ding waar Wenen om bekend staat zijn de verschillende paleizen die de stad rijk is. Zo kun je hier het oouder keizerlijke paleis, de Hofburg, bewonderen. Dit paleis was ten tijden van de Habsburgse keizers het onderkomen voor deze familie. Als je daar dan toch bent, bezoek dan ook meteen de Spaanse rijschool. Dit is de oudste "rijschool" ter wereld. Hier werden van oudsher de keizerlijke paarden getraind, en je kunt hier nu paardenshows en trainingen bijwonen.

De tuinen van Schloss Schönbrunn

Een andere must-see in Wenen is Schloss Schönbrunn. Dit was vroeger het keizerlijk vakantieverblijf, en staat nu bekend om zijn prachtige tuinen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de verschillende bloemen, planten en fonteinen. Daarnaast kun je ook het Schloss bezoeken. Een bezoek aan Schloss Schönbrunn en haar tuinen betekenen een heerlijk dagje weg.

Ontdek het mooie Hallstatt

Naast Wenen kent Oostenrijk nog meer mooie steden. Neem bijvoorbeeld Hallstatt. Dit is misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Vanuit het stadje kijk je prachtig uit over de Hallstättersee. De stad is vroeger rijk geworden door zoutwinning, en die rijkdom is terug te zien in de huizen. De prachtige gebouwen in Barokstijl maken een bezoek aan deze stad onvergetelijk.

Skiën vanuit je vakantiehuis

Ook voor een skivakantie in Oostenrijk kun je heel goed terecht in een van onze vakantiehuizen. Het land kent ruim honderd skigebieden, dus de kans dat jij je ski's onder kan binden tijdens je vakantie in Oostenrijk is heel erg groot. Om je een zetje in de goede richting te geven nemen we je mee naar de mooiste skigebieden van Oostenrijk.

Ontdek het Zillertal

Misschien wel het bekendste skigebied van Oostenrijk (zeker onder Nederlanders) is het Zillertal. Met vijf verschillende gebieden die hier samenkomen, meer dan 400 kilometer piste en een hoogteverschil van 2500 meter kun je hier al je skidromen werkelijkheid maken. Heerlijk skiën om vervolgens bij te komen tijdens de Aprés Ski.

Ski Amadé: 800 kilometer skiplezier

Zoek je het liever nog wat uitgebreider? Dan is Ski Amadé de plek voor jou. Dit skigebied omvat verschillende skiregio's, wat betekent dat je hier ruim 800 kilometer aan skipiste hebt. Je hebt hier prachtige uitzichten over de Oostenrijkse bergen, waardoor je niet alleen vrolijk wordt van het skiën.

Bekijk hier nog meer skigebieden