Vakantiehuis in Overijssel

'Het land over de IJssel', al ligt het er natuurlijk aan vanaf welke kant je het bekijkt. De provincie Overijssel heeft prachtige steden en streken met unieke landschappen! Elke streek heeft zijn eigen uiterlijk. In de kop van Overijssel is er veel water te vinden met meren, plassen en kronkelende riviertjes, Salland heeft een golvend heuvellandschap en in Twente vind je een bosrijke omgeving. Kortom, in Overijssel is veel te ontdekken!

Lees verder

Boek direct een vakantiehuis in Overijssel!

Bekijk ons aanbod op Vakantiepark Bodelaeke

Bekijk ons aanbod op Landgoed de Lindenberg

Waarom je een vakantiehuis in Overijssel zou moeten boeken?

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Vakantiehuis in Overijssel

Overijssel ligt in het noordoosten van Nederland, aangrenzend met Drenthe in het noorden, Gelderland in het zuiden en tegen de Duitse grens in het oosten. De provincie kenmerkt zich door de grote hoeveelheid aan natuur en met name de diversiteit ervan. Van zandgronden in Twente, tot het watergebied in de kop van Overijssel en heuvels in het midden van de provincie. De variëteit is enorm waardoor je je geen moment verveelt!

Vakantiehuizen in Giethoorn en Ommen

De vakantiehuizen van Boekjebungalow.nl staan op prachtige locaties in Overijssel. Allereerst in één van de bekendste dorpen van Nederland: Giethoorn! Een vakantie in Giethoorn is niet compleet zonder een schitterende tocht over het water. Huur zelf een sloep, of reserveer een plekje bij één van de vele georganiseerde rondvaartboten. Deze rondvaartboten hebben prachtige vaarroutes die je meenemen naar de mooiste plekjes van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Naast Giethoorn hebben wij ook een groot aanbod aan vakantiehuizen in Ommen. Deze stad ligt aan de rivier de Overijsselse Vecht, gelegen in de streek Salland. Ommen is rijk aan bezienswaardigheden, zowel op het gebied van natuur en cultuur! De stad Ommen is de perfecte uitvalsbasis voor mensen die het Vechtdal wil ontdekken. Ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht door de natuur, om vervolgens te genieten van het weer op één van de gezellige terrasjes in de historische binnenstad. Qua musea kan je in Ommen ook je ei kwijt met onder andere het Nationaal Tinnen Figuren Museum en het Streekmuseum.

Ontdek de natuur van Overijssel

Overijssel wordt onderverdeeld in 3 streken: De Kop van Overijssel, Salland en Twente. Elk van deze 3 streken beschikt over een uniek landschap. De Kop van Overijssel, ook wel 'het land van Vollenhove' genoemd, staat bekend als waterland. De veengebieden van Wieden en Weerribben zorgen voor een afwisselend watergebied met als hoogtepunt Giethoorn! Salland ligt tussen riviertjes en beekjes, maar kenmerkt zich door heuvellandschap met uitgestrekte weilanden voor een adembenemend uitzicht. Hier vind je de 'bergen' van Nederland, zoals de Friezenberg en Holterberg. Richting het oosten van Overijssel vinden we de streek Twente. Hier vind je een mooie combinatie van uitgerekte weilanden, kleine steden en grote loofbossen die vele authentieke, Saksische boerderijen herbergt.

Uitstapjes in Overijssel

Naast prachtige natuurgebieden en steden, zijn er ook genoeg activiteiten in Overijssel. Lekker een dagje eropuit naar kasteel en landgoederen Twickel om al het pracht en praal te bewonderen. Daarnaast zijn er genoeg plekken voor een uitstapje die geschikt is voor het hele gezin, zoals Avonturenpark Hellendoorn of Attractiepark Slagharen. Liever een reis terug in de tijd naar de prehistorie? Bij Dinoland in Zwolle krijgen kinderen binnen -en buiten op een spelende manier alles te weten over de dinosauriërs!