Genieten vanuit je vakantiehuis in Spanje

Spanje, het land van chorizo, tapa's, Sangria en de costa del sol. Spanje is ook het land van mooie steden als Barcelona, Madrid en Valencia. Je kunt hier heerlijk genieten van de zon, maar ook als cultuurliefhebber kun je hier uitstekend vertoeven. Daarom nemen we je graag mee naar de mooiste plekjes van het land zodat jij weet waar je heen moet als je op vakantie bent in Spanje.

Meer lezen?

Direct een vakantiehuis in Spanje zoeken

Denk in Spanje ook hier eens aan

Dit moet je echt gezien hebben in Spanje!

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Onze tips voor jouw vakantie in Spanje

Ontdek de mooiste plekken van Spanje

Spanje is een groot land. En dat betekent dat er veel ruimte is voor mooie dingen. Dit kom je tegen in de steden, die door de lange geschiedenis van het land vaak prachtige historische invloeden hebben. Maar ook in de natuur, die in verschillende vormen te zien is in het land. Daarom is het ongelooflijk leuk om een vakantiehuis in Spanje te huren: je verveelt je nooit in het land!

Huur een vakantiehuis in Spanje

Misschien wel de belangrijkste reden voor mensen om op vakantie naar Spanje te gaan is het grote aanbod aan strand, kust, zon en zee. Zo kun je een prachtig vakantiehuis aan de Costa Brava. De Costa Brava heeft een kustlijn van 200 kilometer. Hij loopt vanaf de Franse grens tot ongeveer Blanes. En het is misschien wel de bekendste kuststreek van Spanje.
Een andere prachtige strandlocatie is de Costa Blanca. Deze kuststrook heef tin totaal 74 stranden verdeeld over 244 kilometer. Het grootste deel hiervan zijn zandstranden, en daardoor uitstekend geschikt voor een lekker dagje relaxen aan de kust. 
Ten slotte raden we je ook zeker aan een vakantiehuis aan de Costa Dorada te huren. Een vakantie aan deze kuststrook is namelijk heel goed te combineren met een stedentrip aan Barcelona. 

Vakantiehuis in Spanje

Een stedentrip in Spanje

Laten we beginnen bij het eerste vakantie-idee: een stedentrip in Spanje. Het land kent verschillende grote steden waar je heerlijk dagenlang kan rondlopen. Neem bijvoorbeeld Barcelona. Deze stad aan de Noord-Oost kust van Spanje is bekend vanwege zijn voetbalclub, zijn kathedraal en zijn winkelstraat. De eerstgenoemde, FC Barcelona, is meteen de eerste plek voor een leuk uitstapje. Het stadion van Barça, zoals ze in de volksmond genoemd worden, kan bezocht worden voor een rondleiding en biedt een mooi inkijkje in de clubgeschiedenis. 
Bezoek je het centrum van de stad, dan ontkom je niet aan een bezoek aan  De Ramblas. Deze kilometer lange straat door het centrum van Barcelona bestaat uit winkeltjes, straatartiesten, terrassen en heel veel mensen. Pak je een zijstraat van De Ramblas en loope je richting het noorden, dan kom je op den duur uit bij La Sagrada Familia. Deze prachtige kathedraal (die nog steeds in aanbouw is) kan niet gemist worden tijdens jouw stedentrip aan Spanje.

Een stedentrip in het zuiden

Wil je liever een stedentrip in het zuiden van Spanje? Boek dan een vakantiehuis in de buurt van Sevilla of Málaga. Deze steden in het zuiden van Spanje zijn net zo goed de moeite waard als Barcelona. Veel mensen zien Sevilla zelfs als mooiste stad van Spanje. Sevilla staat bekend vanwege haar bezienswaardigheden, maar ook voor eten en drinken kun je deze stad met een bezoekje verblijden. Er wordt heerlijke wijn gemaakt in de stad. En daar kun je bijvoorbeeld weer lekkere tapa's bij eten. Als je in Sevilla bent moet je zeker de verschillende wijkjes ontdekken (bijvoorbeeld Alameda met zijn vele barretjes). Ook raden we je aan de vele bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis, te bezoeken.

Natuur in Spanje

Niet iedereen zit te wachten op de drukte van de stad. Gelukkig heeft Spanje ook heel veel natuurlijke schoonheid te bieden. Het is zelfs het tweede land ter wereld met de meeste biosfeerreservaten. De verschillende regio's hebben allemaal iets unieks tebieden aan het natuuraanbod van Spanje. Zo kun je in het noorden van Spanje op zoek gaan naar beren en wolven, die zich in de regio Asturië bevinden. Trek je naar het midden van het land, dan kom je veel prachtige vogels tegen. Boek je hier als vogelliefhebber een vakantiehuis, vergeet je verrekijker dan vooral niet. Ten slotte kom je in Zuid-Spanje een enorme kustlijn tegen. Die overigens wordt verwarmd door de 3000 zonuren per jaar. Dat zijn 125 dagen volledige zon! Hier kun je heerlijke strandwandelingen maken, maar ook genieten van de zee en het strand.