Vakantiehuis op de Waddeneiland Ameland

Ben je van plan om de Waddeneilanden te verkennen? Op een Waddeneiland kom je eigenlijk altijd tijd tekort, want er is zo veel te doen! Pak de boot and laat die stadse drukte achter je. Zodra je op één van de eilanden arriveert, krijg je meteen het echte 'eilandgevoel'. De ideale plek om lekker uit te waaien en heerlijk tot rust te komen. Bij boekjebungalow.nl is er een zeer divers aanbod aan prachtige vakantiehuizen op één van de mooiste plekken van Nederland.

Lees verder

Boek direct op Ameland!

Een vakantiehuis op Ameland, heerlijk!

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Ontdek de Waddeneilanden

Bij een bezoek aan de Waddeneilanden weet je zeker dat het een bijzondere belevenis wordt. De 5 eilanden vormen samen een prachtig gebied met een grote variëteit aan natuur, cultuur en hotspots. Een prachtige zonsopkomst op één van de stranden om je dag mee te beginnen, om na een stevig ontbijt de eilanden te verkennen en hotspots te bezoeken. Grote kans dat je tientallen zeehonden op het strand ziet liggen zonnen!

Vakantiehuis op de Wadden

Bij Boekjebungalow.nl kan je kiezen uit een groot aanbod aan luxe vakantiehuizen op de Wadden. Genieten van een drankje op je veranda, of misschien wil je wel een vakantiehuis met sauna. De keuze is reuze zodat er voor iedereen iets bij zit om aan jouw wensen te voldoen! Heerlijk uitwaaien op Texel, of een strandwandeling maken op het breedste strand van Europa op Schiermonnikoog. Met een vakantiehuis van Boekjebungalow.nl heb je een goede start voor een volmaakte vakantie.

Optimaal genieten op Ameland

Op Ameland vind je vooral veel zandduinen, maar in het oosten is er ook een drassig natuurgebied. Dit is het leefgebied van veel vogels en andere dieren! Daarnaast beschikt het eiland over een strand van 27 kilometer. Perfect voor een lange strandwandeling in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Heb je honger gekregen van de lange wandeling? Bij Restaurant StrAnders ben je aan het juiste adres! Na één van de overheerlijke vis, vlees -en vegetarische gerechten, voel je je weer als een vis in het water!

Op avontuur in de natuur!

Met een vakantiehuis op de Wadden bevind je je middenin de natuur. Nergens ter wereld vind je zo'n groot zandgebied dat droogvalt met eb. Een unieke ervaring die je gezien moet hebben. Daarnaast zijn de wadden een overwinteringsgebied en broedplaats voor miljoenen vogels. Voor de vogelspotter of natuurliefhebber is dit een waar schouwspel.

Naast vogels staat het Waddengebied vooral bekend om de grote diversiteit van natuurgebieden. De Wadden hebben niet voor niets de titel 'Unesco Werelderfgoed' gekregen. Met zeegrasweiden, mosselbanken, zandstranden, golvende duinen en zoutmoerassen kom je ogen tekort! Aarde, wind en water komen hier samen in een 'one-of-a-kind' afwisselend natuurgebied.

Cultureel genieten

De Waddeneilanden hebben naast een diversiteit van natuurgebieden ook een zeer groot aanbod op cultureel gebied. Op de vijf eilanden bevinden zich vele musea voor jong en oud. Ga terug in de tijd in het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum en leer alles over de verdedigingslinie tegen de russen in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek historische hotspots zoals vuurtorens, wrakken en bunkers. Of kijk in het Juttersmuseum wat er allemaal aanspoelt op de stranden. Het zal je verbazen wat er allemaal wordt gevonden! Naast musea zijn er talloze galerieën op de eilanden, waar je kunt genieten van schilderijen, beelden en andere mooie kunstvoorwerpen. 

Wad te doen?

Mocht je naast alle genoemde activiteiten en hotspots nog tijd vinden om iets te doen, of ben je een actieve vakantieganger? Op de Waddeneilanden kan je naast 330 km aan wandelpaden en fietsroutes ook een middagje gaan golfen. In de dorpen en steden geniet je van het zonnetje op één van de gezellige terrasjes, of ga je middagje shoppen. Behoefte aan iets meer adrenaline? Met dropzones op Texel en Ameland, zijn dit niet te missen plekken voor parachutespringers. Maak een sprong in het diepe en geniet van het spectaculaire uitzicht!

Het aanbod van vakantiehuizen bij Boekjebungalow.nl is zeer groot en divers. Van een vakantiehuis aan zee tot luxe villa's met sauna en zwembad. Speciale wensen? Neem contact met ons op en wij help je om te zorgen dat jij het perfect vakantiehuis krijgt voor een perfect vakantie op de Wadden. Wacht niet langer en bekijk ons gehele aanbod aan vakantiehuizen in het Waddengebied!